Ondernemers halen bezem door Gasthuisstraat

Ondernemers halen bezem door Gasthuisstraat

Ondernemers aan de Gasthuisstraat in Venlo starten een corveedienst. Op die manier willen ze een bijdrage gaan leveren aan het schoonhouden van hun eigen winkelstraat, aanvullend op de reguliere reiniging door de gemeente. Ze willen tevens bezoekers ervan bewust maken dat bevuiling van straten geen normale zaak is.

Met name in weekenden en na feestdagen is er in de straten in de Venlose binnenstad veel zwerfafval te vinden. Een doorn in het oog voor de ondernemers die graag hun gasten in een gastvrije en schone straat willen ontvangen. De ondernemers aan de Gasthuisstraat vinden dat het schoonmaken van winkelstraten niet alleen een taak is van overheidsinstanties is, maar een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Navolging

Met dit initiatief hopen de Gasthuisstraat-winkeliers andere winkelstraten aan te sporen hun initiatief te volgen. Een schone winkelstraat heeft een positieve uitstraling richting consumenten en geeft een positief beeld van de binnenstad, zo zijn ze van mening.

Plaats een reactie